معاون وزیر ورزش:
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان درخصوص عدم جذب بازیکن و مربی جدید خارجی در فوتبال تاکید کرد: این تصمیم سازمان لیگ است که تصمیم درستی بود و از آن دفاع می‌کنم.
  • ۱۳۹۹-۰۶-۰۱ - ۱۴:۰۹
  • 00
معاون وزیر ورزش:
از ممنوعیت جذب خارجی ها حمایت می کنیم/ اجازه بدهید یک روز بدون ویلموتس داشته باشیم!
از ممنوعیت جذب خارجی ها حمایت می کنیم/ اجازه بدهید یک روز بدون ویلموتس داشته باشیم!

  به گزارش «فرهیختگان»، مهدی علی‌نژاد در نشست خبری اظهار داشت: ایام شهادت امام حسین علیه السلام را تسلیت می‌گویم. همچنین گرامی می‌دارم روز پزشک را که کادر درمان در این دوران خدمات سختی را انجام دادند. هفته دولت را هم گرامی می‌دارم. هفته دولت بهانه خوبی است که گزارشی از عملکرد دولت در یک سال گذشته ارائه شود و من نکاتی را از اقدامات برجسته وزارت ورزش عرض می‌کنم. در حوزه زیرساخت‌ها و سخت‌افزارها اتفاقات بزرگی در این هفت سال گذشته شکل گرفت، به طوری که از 22500 مکان ورزشی به نزدیک به 61 هزار مکان ورزشی دست یافته‌ایم. مجموعه‌های وزارت ورزش نیز از 6 به 15 هزار مجموعه افزایش یافته است. یک ضلع مثلث پیشرفت همین مسائل سخت‌افزاری است.

وی تاکید کرد: در این دوران چند رویداد مهم را پشت‌سر گذاشتیم، به ویژه در المپیک جوانان رتبه هفتم را کسب کردیم که بهترین رتبه ایران در ادوار المپیک است. این اتفاق بزرگ نویدبخش روزهای خوب برای ورزش ایران خواهد بود. همچنین در بازی‌های آسیایی جاکارتا بیشترین مدال پس از پیروزی انقلاب را کسب کردیم و اگر پنچاک سیلات نبود، می‌توانستیم پنجم شویم. ما در اینچئون هم پنجم شدیم که در همین دولت بود. در جام جهانی 2018 روسیه بهترین نتیجه تاریخ فوتبال ایران را گرفتیم و در گروه مرگ، چهار امتیاز کسب کردیم و مردم خاطرات خوش آن را فراموش نخواهند کرد.

علی‌نژاد تصریح کرد: در سال 2019 که اتفاقات خوب و مثبتی را شاهد بودیم که قهرمان والیبال جوانان در جهان با مربی ایرانی شدیم، قهرمانی ووشو جهان، مدال طلای خادم الشریعه در جهان و ... از توفیقات خوبی بود که بدست آمد. در عین حال 57 درصد سهمیه‌های المپیک تا پیش از شیوع ویروس کرونا کسب شده بود. ما 51 سهمیه گرفتیم و پیش‌بینی این را داشتیم که رکورد کسب ورودی المپیک را پشت‌سر می‌گذاریم. امیدواریم با بازگشایی مسابقات، این مهم نیز محقق شود و رکورد 63 سهمیه المپیک ریو شکسته شود.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان گفت: در بازی‌های آسیایی جاکارتا به جز یکی دو مورد، سایر مدال‌های طلا با مربیان ایرانی کسب شد و این اتفاق خوبی است. البته کلاً با مربیان خارجی مخالف نیستیم و باید در جایی که نیاز باشد از دانش آنها بهره ببریم، اما فدراسیون‌ها باید به مربیان داخلی توجه لازم را داشته باشند. ما دو دوره المپیاد استعدادهای برتر را برگزار کردیم تا مشخص شود که به دنبال کار گلخانه‌ای نیستیم و به سال‌های آینده ورزش توجه داریم.

وی افزود: فرآیند بودجه نویسی را به فدراسیون‌ها تغییر دادیم، در واقع هر فدراسیونی که موفق باشد، بودجه بیشتری می‌گیرد. فدراسیون‌ها توجهات و سیاست‌های وزارت ورزش را دریافت می‌کنند و آنهایی که بیشتر به این مسائل عمل می‌کنند، بودجه بیشتری هم می‌گیرند. از فردا تفاهم‌نامه با فدراسیون‌ها امضا می‌شود که تا اواخر شهریور این کار به پایان خواهد رسید.

علی‌نژاد تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائل، بحث خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال است. تیم‌داری دولت کار غلطی است و وزارت ورزش نقش پدری دارد و نمی‌تواند تیم‌داری کند. این دو باشگاه ساختارهای دولتی دارند، اما خودشان باید درآمدزایی کنند. بر همین اساس کار خصوصی سازی با جدیت و همت وزیر ورزش شکل گرفت و از مهر پارسال تاکنون هفته‌ای یک‌جلسه در این باره صحبت شده است وپیش بینی ما این است که تا اواخر مهرماه فرایند ورود آنها انجام شود.

وی گفت: دو ورزشگاه نیز به نام آنها خواهد شد و این افزایش سرمایه شرایط ورود آنها به بازار سرمایه را فراهم می‌کند. در مجموع وضعیت مالی این دو باشگاه باشفافیت مواجه شده است. قدم‌های آخر را برمی‌داریم و بعد از مشخص شدن صورت‌های مالی، مجامع آنها برگزار شده و آماده ورود به بازار سرمایه می‌شوند. ما امیدواریم این کار یعنی خصوصی سازی این دفعه رخ بدهد تا آنها را به هواداران واگذار کنیم. این بار برای آنها مزایده نمی‌گذاریم و وارد بورس خواهند شد تا در اختیار مردم قرار بگیرند.

وی افزود: اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی را بازنگری کردیم و نیاز به این کار وجود داشت. این اساسنامه جدید فدراسیون‌ها مصوبه دولت را گرفت و در حال رفع ایرادات گرفته شده از سوی شورای نگهبان هستیم. تلاش کردیم تا اعزام‌های بین‌المللی را بهینه کنیم. این اعزام‌ها در سال 98 به 11 اعزام کاهش یافت. فشار زیادی به ما در این باره وارد شد، در حالی که همه اعزام‌های ضروری انجام شد. مجامع را نیز تلاش کردیم به موقع برگزار کنیم. امور مربوط به استخدام 73 ورزشکار مربوط به یک سال گذشته را پیگیری کردیم که برخی انجام‌ شده است. 89 مورد معافیت از سربازی داشتیم.

علی‌نژاد خاطرنشان کرد: با هماهنگی معاونت اقتصادی ریاست جمهوری، تا کنون 4 هزار پرونده متقاضیان جبران خسارت در دوران شیوع کرونا ثبت شده که مبلغ آنها 100 میلیارد تومان است و تاکنون 23 میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی درباره دوره سرپرستی در فدراسیون‌های ورزشی گفت: با اعتراض نامزدهای ریاست مواجه شدیم. در جمع‌بندی وزارت ورزش این بود که رئیس فدراسیون کنار برود و سرپرست گذاشته شود. این اقدام نیز به دلیل عدالت محوری رخ داد. البته مخالفانی نیز وجود دارد.جمع بندی این بود که تا پایان دولت، دوره سرپرستی فدراسیون‌ها ادامه داشته باشد. به جز اتومبیلرانی، سایر فدراسیون‌ها روند ثبت نام انجام شده است. هر فدراسیونی که صلاحیت نامزدهایش بیاید، بلافاصله انتخابات را برگزار می‌کنیم. انتخابات را نمی‌توانیم آنلاین برگزار کنیم. در اولین فرصتی که شرایط تهران تغییر کند، به سرعت انتخابات را برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان درخصوص عدم جذب بازیکن و مربی جدید خارجی در فوتبال تاکید کرد: این تصمیم سازمان لیگ است که تصمیم درستی بود و از آن دفاع می‌کنم. دلیل این موضوع نیز برهم خوردن تعادل دستمزد نفرات خارجی با نفرات داخلی است. همچنین با توجه به تحریم‌ها، مشکلاتی به وجود می‌آید و پرونده‌های زیادی در مجامع بین‌المللی تشکیل می‌شود. البته این یک تصمیم موقت است و امیدوارم تا یکسال آینده از پیچ تحریم‌ها عبور کرده باشیم. این تصمیم برای فصل جدید است.

وی در پاسخ به این سوال که چقدر از سهام پرسپولیس و استقلال به مردم واگذار می‌شود و روال واگذاری به چه صورت است؟، گفت: ابتدا 10 درصد وارد بازار سرمایه می‌شود برای کشف قیمت. بعد از آن مابقی هم واگذار می‌شود. صد درصد سهام آنها را دولت واگذار می‌کند.

علی‌نژاد در مورد ساختمان سازی فدراسیون‌ها در پارکینگ مجموعه آزادی تصریح کرد: واگذاری قطعاتی از زمین در قبل اتفاق افتاده و مشکلی هم برای پارکینگ ایجاد نمی‌کند. تجربه فدراسیون‌های اسکیت و تیروکمان در این خصوص تجربه موفقی بوده است.

وی به سوال درباره ویلموتس جواب نداد و گفت که بهتر است یک روز بدون ویلموتس باشد.

علی‌نژاد افزود: مجموعه ورزش کشور اقدامات لازم برای مواجهه با ویروس کرونا را خیلی زود آغاز کرد. وقتی بحث بازگشایی مطرح شد، به دنبال بازگشایی حداکثری بوده و هستیم. ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره بازگشایی تصمیم گیری می‌کند. اینکه فوتبال در فضای باز و بزرگ برگزار می‌شود و برخوردهایش نسبت به رشته‌ای که پربرخورد است، کمتر است. ما هفته قبل با معاون وزیر بهداشت درباره کشتی جلسه داشتیم تا حداقل اردوی تیم ملی به صورت قرنطینه آغاز شود. درباره لیگ‌ها هم صحبت شد. هنوز با برگزاری لیگ‌های پربرخورد موافقت نشده است.

وی تصریح کرد: ما باید واقع بینانه صحبت کنیم. شما می‌بینید که برای محرم چه پروتکل‌هایی اعلام شده است. نمی‌شود کشتی در این وضعیت برگزار شود. اتفاق حسین نوری را همه دیدند که ممکن بود اتفاق بدتری برای او رخ بدهد. مصوبات ستاد کرونا سلیقه من نیست و لازم‌الاجرا است. همه ما تابع ستاد مقابله با کرونا هستیم.

علی‌نژاد در مورد مبارزه با فساد در فوتبال گفت: با همکاری وزارت اطلاعات اقدامات در حال انجام است و برخی دستگیری‌ها و احضارها انجام شده که هنوز هم رسانه‌ای نشده است. این حضور وزارت اطلاعات باعث می‌شود که فضای سالم‌تری شکل بگیرد. این روند ادامه خواهد داشت و تا جایی که صلاح باشد، رسانه‌ای خواهد شد.

وی درباره نظارت در جذب مربی خارجی در فوتبال تاکید کرد: ما نمی‌توانیم در فوتبال دخالت کنیم و بعداً هم نمی‌توانیم این کار را انجام بدهیم. در اساسنامه فدراسیون فوتبال که منتظر جواب فیفا هستیم، عنوان شد که حضور وزیر و معاون وزیر در مجمع یک حضور تشریفاتی است. در این شرایط دخالت وزارت ورزش مشکل ساز است. البته مشورت می‌شود، اما به جزییات وارد نمی‌شویم، چون ساختار اجازه این کار را نمی‌دهد.

علی‌نژاد در مورد پاداش قهرمانان تصریح کرد: آیین‌نامه مربوطه اصلاح‌شده و به تصویب وزیر رسیده است. الان هم پرداخت‌ها براساس این آیین‌نامه انجام می‌شود.

وی در مورد حمایت وزارت ورزش از سوریان در اتحادیه جهانی کشتی گفت: از همه ابزارها در حال استفاده هستیم تا سوریان عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی کشتی شود.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان درباره عملکرد ورزشکاران در فضای مجازی و اینکه زمینه مهاجرت خود را فراهم می‌کنند، تصریح کرد: از ورزشکاران توقع می‌رود که شأن خود را حفظ کنند. اینکه از امکانات بهره ببریم و الگو شویم و سپس وارد حاشیه شویم، درست نیست. درباره مهاجرت نیز می‌بینید که هیچ کدام بعد از مهاجرت توفیق خاصی کسب نکرده‌اند.اگر این مهاجرت تبدیل به ابزار سیاسی علیه مردم و حاکمیت شود، ایراد دارد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰